martes, 9 de diciembre de 2014

Investigando os colorantes naturais e artificiais


                          COLORANTE

Os colorantes empréganse para colorear os alimentos de acordo co seu sabor e para igualar o aspecto dos diferentes lotes de fabricación.
Atópanse por exemplo en alimentos como lambetadas, zumes non naturais, xeados.

PRÁCTICA:

Preparación do material:
-Se é líquido verte 50ml deste nun vaso de precipitados.
-Se son caramelos ou lametadas engadelles auga destilada ata completar o volume.
-Se é sólido (embutido) cortao en anacos pequenos e cubreo con 50ml de auga destilada e unha cullerada de vinagre, nun vaso de precipitados. 




Fixemos 50 ml  de un líquido que nos venderon con cor azul e un preparado de regaliz outro de caramelos e outro de tang. Colocamos o vasos de precipitado sobre un trípode para quentalo ata deixalo ferver aproximadamente 3 min. Despois introducimos  un anaco de lá de ovella bastante longo facendo un nó e a deixámola quentar ata que colla cor, Máis tarde collemos a lá, depositámola en placa de petri e a lavamos en auga. Se quedaba  cor na lá tratábase dun colorante artificial  e se non de colorante natural.










Martina Moreyra Gaitán,Ely Miranda Alonso e María Otero Alonso.

No hay comentarios:

Publicar un comentario