martes, 10 de enero de 2017

ANALISE DE ETIQUETAS DE ALIMENTOS


Análise de diferentes etiquetas de productos que podemos consumir.

Imos analizar as etiquetas dos alimentos mirando a súa composición e fixándonos en:
  1. Hidratos de carbono ou glúcidos dos cales:
Una parte serán azúcares e o resto fariñas ou almidón (pataca)
·azúcares :

·Para que sexa máis visual imos igualar os azúcares co seu valor en azucarillos (7 gr de azúcar)

·fariñas, …





·O resto dos glúcidos con fariña de trigo.


2. Grasas ou lípidos:

Saturadas: a maioria de orixen animal, imos a comparalas con dosis de mantequilla de 10 gr cada una.



Insaturadas: deben ser vexetales, imonos fixar se teñen aceites vexetales de: xirasol ou complexos como de palma.























3. Proteinas:

Comparamos con unha lata de bonito de aproximadamente 20 gr.



4. Sal: con sal en peso

5. Tamén imos ver os conservantes, colorantes e estabilizantes que teñen.


ALGÚNS EXEMPLOS











































































No hay comentarios:

Publicar un comentario