martes, 26 de abril de 2016


 ANALISE DE ETIQUETAS 


DE APERITIVOS E CHUCHES



Análise de diferentes etiquetas de productos que podemos consumir.

Imos analizar as etiquetas dos alimentos mirando a súa composición e fixándonos en:

1.Hidratos de carbono ou glúcidos dos cales:
 
Una parte serán azúcares e o resto fariñas ou almidón (pataca)
 
·azúcares :

·Para que sexa máis visual imos igualar os azúcares co seu valor en azucarillos (7 gr de 
azúcar)
 
·fariñas, …

 ·O resto dos glúcidos con fariña de trigo.

2. Grasas ou lípidos:


Saturadas: a maioria de orixen animal, imos a comparalas con dosis de mantequilla de 
10 gr cada una.

Insaturadas: deben ser vexetales, imonos fixar se teñen aceites vexetales de: xirasol ou complexos como de palma.

3. Proteinas:
Comparamos con unha lata de bonito de aproximadamente 20 gr ou en lentellas.

4. Sal: con sal en peso

5. Tamén imos ver os conservantes, colorantes e estabilizantes que teñen.




No hay comentarios:

Publicar un comentario