- Materiais:
- Unha botella
- Auga con colorante
- Cartolina
- Pedras de xeo
- Tapón
- Plastilina ou silicona
- Tubo fino ou sorbete
-Procedemento:
- Enchemos media botella con auga tinguida, facemos un burato no tapón e introducimos o tubiño por el (ten que quedar axustado).
- Pegamos unha tira de cartolina cunha escala graduada detrás do tubo.
- Calibración:
- Nun vaso de precipitados pon xeo, picado o mellor posible, ata a metade e engade auga ata os 2/3 do vaso.
- Remove cunha varilla e introduce o teu termómetro suxeitándoo coa pinza do soporte.
- O líquido baixará aos 0ºC.
- Marca os 0ºC cun rotulador.
-Marcado de 100ºC
- Pon auga nun vaso de precipitados.
- Quenta a auga.
- Introduce o termómetro no vaso, suxeito nun soporte, sumerxido na auga.
- Espera a que ferva.
- Anota os 100ºC cun rotulador.
Alejandro Fernández González
Jorge Posada Durán
No hay comentarios:
Publicar un comentario