COLORANTE
Os colorantes empréganse para colorear os alimentos de acordo co seu sabor e para igualar o aspecto dos diferentes lotes de fabricación.Atópanse por exemplo en alimentos como lambetadas, zumes non naturais, xeados.
PRÁCTICA:
Preparación do material:
-Se é líquido verte 50ml deste nun vaso de precipitados.
-Se son caramelos ou lametadas engadelles auga destilada ata completar o volume.
-Se é sólido (embutido) cortao en anacos pequenos e cubreo con 50ml de auga destilada e unha cullerada de vinagre, nun vaso de precipitados.
Fixemos 50 ml de un líquido que nos venderon con cor azul e un preparado de regaliz outro de caramelos e outro de tang. Colocamos o vasos de precipitado sobre un trípode para quentalo ata deixalo ferver aproximadamente 3 min. Despois introducimos un anaco de lá de ovella bastante longo facendo un nó e a deixámola quentar ata que colla cor, Máis tarde collemos a lá, depositámola en placa de petri e a lavamos en auga. Se quedaba cor na lá tratábase dun colorante artificial e se non de colorante natural.
Martina Moreyra Gaitán,Ely Miranda Alonso e María Otero Alonso.
No hay comentarios:
Publicar un comentario