Imos
analizar as etiquetas dos alimentos mirando a súa composición e
fixándonos en:
-
Hidratos de carbono ou glúcidos dos cales:
Una
parte serán azúcares e o resto fariñas ou almidón (pataca)
·azúcares
:
·Para
que sexa máis visual imos igualar os azúcares co seu valor en
azucarillos (7 gr de azúcar)
·fariñas,
…
2.
Grasas ou lípidos:
Saturadas:
a maioria de orixen animal, imos a comparalas con dosis de
mantequilla de 10 gr cada una.
Insaturadas:
deben ser vexetales, imonos fixar se teñen aceites vexetales de:
xirasol ou
complexos como de palma.
3.
Proteinas:
Comparamos
con unha lata de bonito de aproximadamente 20 gr.
4.
Sal: con
sal en peso
5.
Tamén imos ver os conservantes,
colorantes e estabilizantes que
teñen.
ALGÚNS
EXEMPLOS
No hay comentarios:
Publicar un comentario