ANALISE DE ETIQUETAS
DE APERITIVOS E CHUCHES
Análise
de diferentes etiquetas de productos que podemos consumir.
Imos
analizar as etiquetas dos alimentos mirando a súa composición e
fixándonos en:
1.Hidratos
de carbono ou glúcidos
dos cales:
Una
parte serán azúcares e o resto fariñas ou almidón (pataca)
·azúcares
:
·Para
que sexa máis visual imos igualar os azúcares co seu valor en
azucarillos (7 gr de
azúcar)
·fariñas, …
·O
resto dos glúcidos con fariña de trigo.
2.
Grasas ou lípidos:
Saturadas:
a maioria de orixen animal, imos a comparalas con dosis de
mantequilla de
10 gr cada una.
Insaturadas:
deben ser vexetales, imonos fixar se teñen aceites vexetales de:
xirasol ou complexos como de palma.
3.
Proteinas:
Comparamos
con unha lata de bonito de aproximadamente 20 gr ou
en lentellas.
4.
Sal: con
sal en peso
5.
Tamén imos ver os conservantes,
colorantes e estabilizantes que
teñen.
No hay comentarios:
Publicar un comentario